Hlasování nohama o podobě Regionálního přeboru družstev

Publikoval(a) Ivan Picek dne

Šachový oddíl Panda Rychnov již delší dobu usiluje o to, aby se Regionální přebor družstev hrál v poklusu. Přesněji řečeno, aby čas na přemýšlení byl pro každého hráče zkrácen na 60 minut + přídavek 30 vteřin na tah. Ostatní oddíly v našem kraji tento návrh vesměs nepodpořily. Vedení krajského šachového svazu nicméně vyšlo Rychnovu vstříc a uspořádalo jasnou a jednoznačnou anketu o tom, jakou rychlostí by se mělo v nejnižších soutěžích družstev hrát.

 

Regionální přebor bude zachován v dosavadní podobě a bude se hrát dosavadní rychlostí 90 minut + přídavek 30 vteřin na tah. Kromě toho byla vytvořena nová soutěž s názvem Regionální soutěž, která se bude hrát rychlostí, kterou navrhuje Panda Rychnov, tedy 60 minut + přídavek 30 vteřin na tah. Každý oddíl se může svobodně rozhodnout, zda přihlásí své družstvo do Regionálního přeboru nebo Regionální soutěže.

 

Výsledek hlasování ke dni 27. 7. 2024 je jednoznačný. Do Regionálního přeboru je přihlášeno 18 družstev, zatímco do Regionální soutěže pouhá 2 družstva.